Halloween-ul a luat o amploare din ce în ce mai mare și în țara noastră, de câțiva ani buni. Așadar, potrivit exemplului de peste ocean, în luna octombrie căutăm fel de fel de decorațiuni inedite prin care să ne putem „costuma” casa cât mai bine și să o scoatem din anonimat. Mai mult, tot cu această ocazie se organizează diferite petreceri tematice cu decorațiuni de Halloween și cu costumații cât mai originale, care să îi sperie pe ceilalți participanți.
Chiar dacă pe piață există extrem de multe și diverse accesorii de decorat casa în acest stil, cu doar câteva instrumente, poți realiza propriile decorațiuni de Halloween DIY la tine acasă. Nu este nevoie decât de puțină pricepere, timp și creativitate. Rezultatele cu siguranță vor merita, în primul rând, pentru că nimeni nu va mai avea același decor ca tine.
În cele ce urmează, îți vom da câteva idei creative de decorațiuni de Halloween făcute manual, astfel încât să te poți pregăti din timp, în propria sufragerie.
Cuprins:
1. Decorațiuni De Halloween Ce Pot Fi Făcute Manual Sau DIY Din Hârtie Și Alte Materiale + Când Se Sărbătorește Halloween-Ul Și Ce Semnifică
Halloween-ul este sărbătorit în fiecare an în noapte de 31 octombrie spre 1 noiembrie. Practic, ultima zi a lunii octombrie este destinată acestei sărbători americane. Dacă în trecut, Halloween-ul nu aducea bucurie în sufletele oamenilor, astăzi, tot mai multe culturi au împrumutat această sărbătoare, datorită petrecerilor, veseliei și stilului unic pe care îl aduce în casele participanților. Mai mult, acesta este caracterizat în zilele noastre de decorațiuni de Halloween, costume cât mai înfricoșătoare, dar și de dulciuri, care sunt date „colindătorilor” care-ți vizitează casa în această noapte sinistră.
Decorațiuni de Halloween ce pot fi făcute manual sau DIY din hârtie și alte materiale
Ornamentele de Halloween reprezintă principalul farmec al acestei sărbători și principalul factor care a propulsat-o în topul zilelor preferate din an pentru multe persoane. Totuși, uneori, acestea pot fi destul de costisitoare, mai ales dacă ai de amenajat o întreagă locuință. Partea cea mai bună este că îți poți realiza propriile decorațiuni!
În primul rând, nu trebuie să-ți lipsească pe 31 octombrie din casă clasicul dovleac sculptat. Ai nevoie de câțiva dovleci, un cuțit și câteva instrumente de scris, pentru a le oferi personalitate. Poți să-i cioplești cât mai înfricoșători, astfel încât să creeze decorul perfect. După ce ai terminat de sculptat și desenat diverse detalii, adaugă o lumânare înăuntru și felinarul este gata!
Liliecii din hârtie reprezintă alte idei de decorațiuni de Halloween pe care trebuie neapărat să le ai atârnate în casă, în ultima zi a lunii octombrie. Ai nevoie doar de hârtie neagră și de o foarfecă școlară. Poți întinde stolul obținut fie pe pereți, pe canapea, în jurul lustrei sau îi poți înfinge individual într-o scobitoare și să îi pui în flori sau în alte ornamente pe care le ai deja în casă.
Dacă îți dorești ca și masa festivă să aibă un element foarte înfricoșător, ei bine, ai nevoie de niște conopidă, un borcan și apă. Așadar, trebuie să rupi conopida în buchețele, care să imite creierul, să le pui pe toate într-un borcan cu capac, de genul celor în care se pun fursecuri, și să acoperi totul cu apă. Adaugă și puțin colorant roșu sau zeamă de sfeclă, pentru ca apa să devină roșie.
Mai mult, alte decorațiuni de Halloween handmade pot fi realizate chiar pe candelabru. Poți „îmbrăca” sursa de lumină cu bucăți de vată, care seamănă perfect cu pânză de păianjen și să lipești pe ea câteva insecte înfricoșătoare, pe care le poți realiza foarte ușor cu ajutorul unui set craft. Pentru un efect mai artistic și mai autentic, poți lăsa vata să atârne.
Dacă îți dorești să realizezi și decorațiuni de Halloween din hârtie, atunci ai nevoie doar de o pungă de… hârtie și un marker. Aceasta trebuie să fie albă și de dimensiune medie, astfel încât să-i poți desena ochi, o gură înfricoșătoare și nas.
Ghirlandele cu fantome sunt alte decorațiuni DIY de Halloween, care nu trebuie să-ți lipsească din casă. Totul se rezolvă cu doar câteva bucăți de hârtie, foarfecă, cariocă și o ghirlandă pe care să le agăți. Pune-ți imaginația la încercare și desenează fețele fantomelor cât mai variate și mai înfricoșătoare.
Dacă mai ai nevoie de alte surse de iluminat, pe lângă dovleac, atunci ia câteva borcane din casă, vopsește-le în diferite culori, după care desenează cu un marker diferite fețe și pune lumânări înăuntrul lor.
Pentru că dovleacul este, după cum am spus deja în repetate rânduri, vedeta acestei sărbători, putem să-l integrăm fără grijă în orice fel de alte decorațiuni de Halloween DIY. Spre exemplu, mai decupează pe niște coli galbene de hârtie forme de dovleci, de diferite mărimi, după care atârnă-le pe o ață. Vei obține astfel un carusel de Halloween, care poate fi atârnat fie de lustre, fie de dulapurile din casă. Poți, de asemenea, să creezi și câțiva lilieci sau păianjeni, pe care să-i intercalezi cu dovlecii.
Ce ar fi Halloweenul fără fantome înfricoșătoare, care să întâmpine invitații la ușă? Ai nevoie de câteva baloane umflate, pe care trebuie să le prinzi cu o sfoară mai groasă, la nodul în care se umflă, astfel încât să le poți atârna ulterior de tavan. Pe câteva bucăți de pânză albă sau chiar pe un cearșaf, desenează cu un marker negru ochii și gura fantomelor, după care acoperă baloanele cu ele.
Imaginația poate depăși orice limite, așa că fii cât mai creativ și lasă-te inspirat de orice lucru pe care îl ai în casă și care nu-ți mai folosește la nimic. Dacă nu ai inspirație însă, trebuie să încerci decorațiunile pe care ți le-am propus noi. Te poți inspira și din imaginile de mai jos:
2. Ornamente De Halloween – Cum Poți Realiza O Petrecere Reușită De Halloween
Dacă vrei să organizezi o petrecere reușită de Halloween, ai nevoie să-ți faci un plan înainte și să iei în calcul mai multe lucruri.
Așadar, în primul rând, fixează data petrecerii. Desigur că vrei să fie de Halloween, însă data poate varia în funcție de ziua săptămânii în care pică 31 octombrie, în funcție de planurile pe care le au ceilalți invitați sau în funcție de petrecerile care mai sunt în zonă, cu aceeași tematică. Așadar, dacă o vei organiza cu două, trei zile mai devreme, nu vei deranja pe nimeni. Apoi, alege locația în care va avea loc evenimentul. Dacă este vorba despre o petrecere restrânsă, atunci probabil vei opta pentru propria locuință, iar dacă e vorba despre ceva mai mare, atunci trebuie să găsești o locație pe măsură.
După ce ai stabilit toate aceste detalii, cel mai bine este să creezi invitațiile și să ceri confirmarea tuturor invitaților. Doar așa vei ști cum să stabilești un buget fix, după care să-ți desfășori toate cheltuielile pentru decorațiuni, mâncare și băutură. Este de preferat să reușești să te încadrezi în el, astfel încât să nu dai peste cap bugetul familiei.
Dacă ai hotărât câți participanți vor fi, unde se va desfășura petrecerea și când, te poți ocupa în sfârșit de crearea unui meniu și de realizarea decorațiunilor handmade. Cel mai bine este sa începi crearea decorațiunilor din timp, astfel încât să nu rămâi pe ultima sută de metri cu treburile. Dacă ai copii, oferă-le și lor câteva sarcini, pentru că cei mici adoră să se ocupe cu astfel de seturi de creație. Aceștia pot decupa liliecii, pot sculpta dovlecii etc.
Când vine vorba despre mâncare, te poți axa pe gustări cât mai delicioase, în ton cu petrecerea. Acestea cu siguranță vor lua ochii celor mici, dar și adulților. Mai multe idei cu privire la meniul de Halloween poți citi în capitolul următor.
Introdu un program de activitate, după care să se desfășoare petrecerea ta și care să anime invitații. Poți alege un joc interactiv, un film horror sau puteți spune cu toții câteva povești înfricoșătoare, fie reale, fie din imaginație. Pregătește, de asemenea, un playlist care să fie mereu pe fundal și care să vă introducă pe toți în atmosfera specifică.
Nu uita, de asemenea, să pregătești câteva bomboane, pe lângă meniul de bază, pe care să le oferi “colindătorilor” în noaptea de Halloween. În final, alege costumul pentru această petrecere atât pentru tine, cât și pentru ceilalți membri ai familiei. Te poți aproviziona cu câteva accesorii în plus, cum ar fi o mască sau o pălărie de vrăjitoare, în cazul în care câțiva invitați vor veni nepregătiți.
Cel mai bine este să îți notezi aceste detalii pe un carnețel, în ordinea în care ele trebuie să se producă, astfel încât să fii sigur ca nu scapi nimic din vedere. După ce ai pus totul la punct, nu-ți rămâne decât să te bucuri de petrecere!
3. Decorațiuni De Halloween – Câteva Idei De Preparate Culinare
Meniul pentru masa de Halloween este la fel de important ca decorațiunile. Acesta trebuie să fie atât în ton cu tematica petrecerii, cât și extrem de delicios. Nu trebuie însă să dai comandă la un restaurant pentru aceste preparate, pentru că noi îți vom oferi câteva idei ușoare, pe care să le pui în practică chiar în propria bucătărie.
Așadar, prima dată vei pune pe masă aperitivul. Poți găti câteva ouă umplute, pe care să le decorezi cu păianjeni din măsline.
Mai poți pregăti câțiva hotdogi din foietaj, umpluți cu crenvurști, care sa imite mumiile. Aluatul nu trebuie sa fie compact, ci trebuie să aibă mai multe goluri. De asemenea, desenează-le ochi din muștar sau ketchup, pentru un plus de efect.
Mini pizza reprezintă și ea o variantă excelentă de aperitiv înfricoșător, dar și gustos, în același timp. Fă o pizza mare, după care taie cu ajutorul unui pahar cercuri individuale. Decorează-le tot cu ajutorul unor măsline, pentru a obține păianjeni. Picioarele insectelor pot fi create, de asemenea, cu ajutorul unui ardei gras.
Mai poți face și diverse gustări în pahare mici, transparente, de unică folosință, pe care le poți desena după bunul plac. Totul trebuie însoțit de un platou de legume, cât mai colorat, cărora să le adaugi ochi și gură. Poți folosi pentru acest proces humus, pesto sau chiar sfeclă roșie.
Când vine vorba despre felul principal, ar trebui să te concentrezi pe preparatele întregi, nu pe cele realizate la porție, pentru a economisi timp. Așadar, poți pregăti coaste la cuptor, care pot fi foarte ușor decorate înfricoșător fie cu ajutorul sosurilor, fie cu legume.
Burgerii sunt o altă opțiune extraordinară de preparat de pus pe masa de Halloween. Decupează în chifla de sus doi ochi înfricoșători, în forma de triunghi, iar din brânza cheddar încearcă să obții colți de vampir.
Poți să mai faci, de asemenea, diferite tarte sărate, umplute cu brânză sau spanac, care pot fi decorate cu ajutorul aluatului, sau o supă cremă de legume, asezonată cu un păianjen realizat din smântână. Nu uita să pui pe masă și pâine. Optează pentru o baghetă, care să imite o mână de zombie. Tu mai trebuie să-i adaugi doar unghiile!
Desertul este partea preferată a oricui. Și a ta, ca gazdă, pentru că imaginația poate merge oricât de mult, dar și pentru invitați, care se vor bucura de niște delicatese culinare. Poți face diferite fursecuri pe care să le decorezi cu ajutorul unor glazuri diferite, în funcție de ce vrei să obții sau poți realiza amandine, pe care să le decorezi ca un mormânt. Plăcinta de dovleac nu ar trebui nici ea să lipsească de pe masa de Halloween, dar nici glazurile sau sosurile dulci, care pot imita sângele.
Așadar, Halloween-ul este sărbătoarea care aduce în case bucurie, care ne apropie de cei dragi și care ne face să uităm, măcar pentru o seară, de griji. Ține cont de ideile de mai sus, creează cele mai inventive decorațiuni și cheamă-ți prietenii la petrecere. Cu siguranță va ieși un eveniment special.
Sursa foto: Pexels.com, Pinterest.com