Ce caiete sa cumperi copilului tau, in functie de materia predata la scoala? Sfaturi pentru parintii si copiii care vor sa fie pregatiti

Ce caiete sa cumperi copilului tau, in functie de materia predata la scoala? Sfaturi pentru parintii si copiii care vor sa fie pregatiti

Inceperea scolii vine la pachet cu emotii de nestapanit. Insa, primele pregatiri incep inevitabil aproape de sfarsitul verii, cand parintii trebuie sa cumpere rechizite pentru cei mici. Printre acestea, se numara diferite caiete, care se pot achizitiona in functie de materiile scolare, si pe care le poti descoperi in randurile urmatoare.

 

Cuprins:

Ce Caiet Trebuie La Logica – Recomandarile Profesorilor

Potrivit organigramei scolare din Romania, orele de logica se desfasoara in clasa a IX-a. Materia se numeste mai exact “Logica, argumentare si comunicare”, iar pentru a-ti lua notitele de la profesori trebuie sa folosesti un caiet dictando. Insa, exista profesori care prefera ca elevii sa isi noteze informatiile pe caiete de mari de matematica. De aceea, este recomandat ca, atunci cand afli ce profesor iti va preda logica in liceu, sa discuti acest aspect de la bun inceput, sa poti fi pregatit.


2. Ce Caiet Iti Trebuie La Chimie Si De Unde Se Poate Cumpara?

2. Ce Caiet Iti Trebuie La Chimie Si De Unde Se Poate Cumpara?

O alta materie care continua si in clasa a IX-a este chimia. Daca te intrebi ce caiet iti trebuie la chimie, ei bine, profesorii le prefera pe cele de matematica, de 96 de file, spiralate, care se gasesc in orice librarie de specialitate sau magazine de papetarie.

Nu este neaparat o regula, insa parintii trebuie sa stie din timp ce fel de caiete sa cumpere copiilor pentru urmatoarele cursuri scolare, iar exemplul de mai sus poate fi util.


3. Ce Caiet Trebuie La Psihologie Si De Unde Sa Faci Rost De El?

3. Ce Caiet Trebuie La Psihologie Si De Unde Sa Faci Rost De El?

Orele de psihologie se predau in clasa a X-a, iar elevii pot invata, printre altele, despre tipuri de personalitate, calitatile umane, comportamente si caracteristici, precum si ipostazele psihiculului. In mod normal, aceasta materie cere un caiet dictando de marime mare, insa nu este neaparat o regula pentru ca totul depinde de profesor sau de profesoara. Si in acest caz, atat parintii, cat si elevii vor fi instiintati de catre cadrele didactice cu privire la caietul necesar pentru orele de psihologie si de unde pot fi achizitionate.


4. Descopera Ce Caiet Iti Trebuie La Fizica

4. Descopera Ce Caiet Iti Trebuie La Fizica

Daca te intrebi ce caiete iti trebuie la fizica, raspunsul este simplu: de matematica. Este recomandat totusi ca parintii sa achizitioneze caiete mari de acest gen, cu 96 de file, pentru ca materia este destul de cuprinzatoare, iar notitele vor fi pe masura. In plus, este posibil ca profesorul sau profesoara sa propuna ca elevii sa vina si cu caiete cu file albe, pe care sa le foloseasca pentru diverse desene, schite sau proiecte.

Asadar, nu este exclus ca predarea fizicii sa includa si alte tipuri de caiete, insa totul tine de comunicarea dintre parinti si profesori, unde se vor stabili si detaliile pentru achizitionarea manualelor si culegerilor necesare.


5. Ce Fel De Caiet Imi Trebuie La Informatica?

5. Ce Fel De Caiet Imi Trebuie La Informatica?

Ceea ce este bine de stiut despre predarea informaticii este faptul ca elevii au posibilitatea de a invata lucrurile elementare cu ajutorul calculatorului. Desigur ca primii pasi in lumea informaticii poti fi schitati si cu ajutorul caietelor de matematica sau dictando, in functie de preferintele profesorului care preda materia.

Descoperirea sistemelor de operare precum si cele mai utilizate aplicatii pe calculator sunt cateva dintre cele mai interesante lectii predate la orele de informatica in gimnaziu. Lucrurile devin usor mai complicate incepand cu clasa a IX a, cand lectiile de informatica cuprind si alte aspecte importante din materie.

In concluzie, acestea sunt cateva exemple de caiete necesare pentru materiile mai sus amintite, respective logica, psihologie, chimie, fizica si informatica. Profesorii sunt cei care pot cere elevilor ce fel de caiete sa isi cumpere sau parintilor pentru a-I pregati pe Scolari si liceeni. Cum materiile sunt destul de cuprinzatoare, cu informatie bogata, este recomandat ca la fiecare materie sa existe cel putin doua caiete pentru notite.

Sursa foto: Pixabay.com

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00 - 18:00

+40 722 304 296 contact@librariajunior.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!